Terug naar overzicht

Met een ‘rush’ naar Vlaanderen

Stel je gaat op vakantie in België. Je surft wat websites af en dan is het klikken en gaan. Je voelt je avontuurlijk en besluit op fietsvakantie te gaan. Je ontdekt Vlaanderen en denkt, hier moet ik heen. Een magische plek waar je eigenlijk meteen ondergedompeld wordt met vriendelijkheid in dit bourgondische gewest. Vlaanderen is rijk aan streekbieren en erfgoed, waar jij als goed voorbereide Nederlander alles van wilt weten.

En stel je nu voor dat je te midden van de Provincie Antwerpen een Japanner tegenkomt in een Vlaams café tussen 200 biersoorten. Vlaanderen is al ontdekt en niet door jou. Het hek is van de dam en dat weet de Provincie ook! Want tussen nu en het jaar 2019 worden er initiatieven gelanceerd om de fietsvakanties een boost te geven. Op 30 november spraken wij met een 20-tal organisaties die opereren in het hart van deze streek. Een uiterst interessante mix, om dé fietsvakantie van de toekomst te creëren.

Je praat over de mogelijkheid van het bezorgen van fietsen, het bezorgen van koffers. Je praat over bierroutes en het imago van de Vlaamse vakantiestreek. Je hebt het over fietsverzekeringen en smartfietsen. Je ontdekt dat er bedrijven zijn die voor andere bedrijven complete fietsen ontwikkelen. Je ontdekt dat een ‘spoedje’ ook wel een ‘rush’ wordt genoemd. Je ontdekt dat er in België een soortgelijke Just Cargo-beweging is in de vorm Parcify, waar jij als klant bepaalt wanneer jij je pakket wil ontvangen.

Dit allemaal met als doelstelling dat het praten leidt tot een polyloog van bedrijven die de fietsvakantie inderdaad naar een hoger niveau tillen. Voor volledige ontzorging van jou. Om na dat klikken, naast de perfecte fietsvakantie ook de perfecte logistieke oplossing te krijgen voor jouw koffer, jouw fiets en dat zonder zorgen.

Lees hier meer over de plannen van onze Zuiderburen.

Nieuwsgierig geworden naar Just Cargo?