Terug naar overzicht

Just Cargo wordt de Nederlandse Uber voor koeriersdiensten

emerce_justcargo

De Bossche start-up Just Cargo wil de Uber voor koeriersdiensten worden. Wie een pakketje laat vervoeren door een particuliere chauffeur moet zo’n 30 tot 40 procent goedkoper uit kunnen zijn dan bij de huidige koeriers, claimt de oprichter.

Michiel van den Boogaart, oprichter van Just Cargo, bedacht het concept van de dienst begin vorig jaar. Dik een jaar later ligt er een app die chauffeurs direct in contact moet brengen met bedrijven die goedkoop pakketjes nog dezelfde dag ergens anders in het land willen hebben.

Het idee is dat de app de koeriersdienst die telefonisch een chauffeur regelt overbodig maakt.

App
Plaats je een bestelling in de app, dan staat er binnen 45 minuten een koerier op de stoep, belooft het bedrijf. Heb je wat minder haast dan kan tegen een lager tarief ook een dagdeel worden gekozen waarin het pakketje wordt opgehaald. De bezorger kan via de app worden gevolgd en de klant krijgt via de app een melding als de bezorging is gelukt.  

Een pakketje van een kilo laten vervoeren van bijvoorbeeld Hilversum naar Amsterdam kost, afhankelijk van je keuze, bijna 18 euro voor de snelle service en iets meer dan 15 euro voor de langzamere dienst.

“Just Cargo  is een alternatief voor andere same day deliverydiensten”, zegt Van den Boogaart, die al sinds 1995 onderneemt in de bezorgbranche, tegen RTL Z. De dienst is niet bedoeld voor particulieren en richt zich vooral op kleine pakketten van bijvoorbeeld advocatenkantoren en drukkerijen.

Lees meer over dit artikel op de website van RTL Nieuws en Emerce!

Nieuwsgierig geworden naar Just Cargo?