Terug naar overzicht

Klantencase: KwikFit

KwikFit werd in 1971 in Groot-Brittannië opgericht door de Schot Tom Farmer. Met de slogan ‘Klaar terwijl u wacht’ vond KwikFit het gat in de markt om ook mensen zonder afspraak snel te kunnen helpen. Inmiddels is KwikFit uitgegroeid tot de grootste autoserviceketen van Europa. Alleen al in Nederland zijn meer dan 180 vestigingen te vinden. Binnen KwikFit heerst een hands-on mentaliteit en worden duurzame samenwerkingen met relaties gewaardeerd. Zoals de samenwerking met Just Cargo. Hierover gaan we in gesprek met een medewerker van KwikFit.

Hoi Mascha, leuk dat we je even kunnen spreken. Stel je eerst even voor: wie ben je en wat is jouw functie?
“Mijn naam is Mascha Boot en ik ben Manager Tyreline bij KwikFit. Samen met mijn team zorg ik voor een optimale distributie van banden in Nederland. Dat doe ik door het transport van banden te regelen van en naar verschillende vestigingen. Maar ook door bestellingen te plaatsen bij onze leveranciers. Zodat de juiste band altijd snel op de goede plek aanwezig is. Het voordeel van deze methode is dat we ook heel snel banden kunnen leveren, die niet-standaard zijn. Zoals een 22 inch band of een Extra Silent band voor de Tesla-modellen.”

Waarom hebben jullie voor Just Cargo gekozen?
Mascha: “Just Cargo biedt een scala aan mogelijkheden voor Express Delivery. Of het nu een Direct Delivery betreft of een Same Day Delivery; op basis van de urgentie van de levering kunnen we snel een afweging maken voor de beste optie.”

En de samenwerking bevalt goed, so far?
“Bijzonder goed!”

Just Cargo maakt gebruik van een digitale tool om leveringen aan te melden. Hoe werkt dit voor jou?
Mascha: “Het systeem is ontzettend gebruiksvriendelijk. Via de app werkt het aanmeldproces makkelijk en snel. Ik kan heel handig de adressen van de KwikFit vestigingen kopiëren in de invulvelden, maar meestal wordt dit al automatisch ingevuld. Dat is erg fijn en tijdbesparend.”

Waar we natuurlijk heel benieuwd naar zijn: zou je ons aanbevelen bij anderen?
“Jazeker! Door gebruik te maken van de flexibiliteit van Just Cargo kunnen wij ook sneller schakelen en stellen we onze klanten nog tevredener. Ook kunnen we op deze manier een heel efficiënt voorraadbeheer hanteren.”

Ook wij willen altijd leren en perfectioneren. Heb je voor ons suggesties voor verbeteringen of aanpassingen?
Mascha: “Poeh, eigenlijk werkt het systeem al fantastisch! Wij zijn ontzettend tevreden over Just Cargo en werken heel fijn met de tool. Een pluspunt zou nog zijn om vooraf de prijs te kunnen zien. Nu moeten eerst alle gegevens worden ingevuld en dan zijn de kosten pas inzichtelijk. Vooraf een prijsindicatie geeft mij de mogelijkheid om nog sneller te kunnen schakelen.”

Tot slot, wil je nog iets delen met ons wat we echt niet mogen vergeten?
“Ik vind de telefonische bereikbaarheid van Just Cargo echt top! Overal zie je een enorme verschuiving naar online support, maar het blijft erg fijn om ook snel direct contact te hebben met een medewerker.”

Nieuwsgierig geworden naar Just Cargo?