Terug naar overzicht

Mount Malindang

Just Cargo is bedacht met de gedachte, dat ruim 80% van alle koeriers leeg terug rijdt. Wij zagen dat als onnodig en ontwikkelden een systeem, waar we gemakkelijk chauffeurs aan ritten konden koppelen in een landelijk dekkend netwerk. De chauffeurs die het dichtst bij het ophaaladres zitten worden aangewezen door het systeem. Met dat in het achterhoofd kunnen we ritten combineren en een wezenlijk prijsverschil leveren in koeriersland. Minder kilometers betekent minder CO2. Maar hoeveel is er nodig om CO2 neutraal te rijden, om de wezenlijke schadelijke CO2 te beperken en hier verantwoordelijk mee om te gaan?

Wij gingen praten met Trees for All. Dan hebben we niet over mijn tante, maar over een organisatie die wereldwijd actief is in het planten van bomen. Omgerekend zouden we voor elke 1000 kilometer een boom moeten planten om C02 neutraal te rijden. Voor elke 2000 kilometer planten we er één in Nederland. De andere boom wordt toegewezen op de Filipijnen.

1-2-Tree is er voor iedereen die de wereld groener wil achter laten, particulier of zakelijk. Jaarlijks verdwijnen er 10 miljard bomen. Met dit project gaat Trees for All verdere ontbossing van onze aarde tegen. Met 1-2-Tree zorgen we voor bomen in Nederland en bomen dáár waar ze meer CO2 opnemen. In dit geval is dat in de Filipijnen, waar de geplante boom in een beschermd natuurgebied groeit op Mount Malindang.

Voor het einde van 2018 mikken we op 500 bomen.

Nieuwsgierig geworden naar Just Cargo?